Een stoer en toch vrouwelijk geboortekaartje van Stella in Letterpress!

LoveLetterpress_geboortekaartje_Letterpress_meisje_Stella_vintage

Een kaartje met een knipoog naar Broadway voor een nieuwe ster! Hier is het laatste geboortekaart in letterpress voor een nieuw wereld bewonder Stella. In mei kreeg ik een mail van de aanstaande ouders dat ze in blijde verwachting zijn en op zoek naar een geboortekaartje in letterpress. Na een mail wisseling en leuk gesprek aan de telefoon, gingen we aan de slag met het ontwerp. Het ontwerp moest stoer maar vrouwelijk zijn. Het word een meisje en ze krijgt de naam Stella. De ouders vertelde dat de naam Stella ‘ster’ betekende en dat het mooi zou zijn als dit terug zou komen, maar niet te aanwezig.

Ik kreeg al gelijk  ideeën over Broadway, waar verschillende ‘sterren’ vandaan komen ;-). Gelijk wist ik een mooi lettertype. Kleuren: groen(bieslook groen) wat ook in de babykamer terug komt, maar roze mocht ook. Foto van de babykamer stuurde ze via de mail. Ik kreeg de vrijheid om zelf het formaat te bepalen, welke het mooiste uit zou komen met mijn ideeën. Voor een ontwerper heerlijk!!! Stiekem ook lastig, keuzes maken… Maar ik was er als snel uit. Aan de slag met het ontwerp, lettertype wat ik in mijn hoofd had en ja het klopte meteen. Spelen met de ruimte van het papier om een mooie compositie te creëren . Wat heeft typografie toch prachtige vormen. Met in het achterhoofd de wensen van de aanstaande ouders. Stoer, maar toch vrouwelijk, een ster erin laten terug komen. De ster(ren) zijn subtiel naar voren gekomen onder de volledige naam en adresgegevens. Het ontwerp aan manlief laten zien commentaar: ‘ja prima’. ‘Bedankt’, fijn… haha . Dan maar een PDF maken, kleine omschrijving mee sturen en doorsturen naar de ouders. Spannend! Wat ze zouden ze ervan vinden? Als snel kreeg ik een mail met daarin de eerste zin: ‘We vinden het ontwerp echt super tof’. YEAH! Daar doen we het voor. Aangezien ik ook een it’s a Girl stempel heb en deze stempel doen we op de envelop! Leukere post kan je niet krijgen. De aanstaande ouders vonden dit ook, er werd een stempel besteld. Roze enveloppen kwamen er. Toen was het wachten op het moment dat de baby zich meld. Ondertussen heb ik alle kaartjes gesneden.

Op donderdag avond (11 juli) kreeg ik het telefoontje van een trotse papa, er is een meisje geboren! Blijft toch heerlijk om te horen die kersverse papa’s. Eindelijk waren de polymeerplaten binnen – een kleine omleiding omdat we in de ‘vakantie periode’ zitten, dankzij mijn drukker en mijn overbuurvrouw op tijd binnen, dank je! – Aan de slag, fijn om weer een geboortekaartje te drukken, maar wel heet op zolder! Droogt dan wel weer lekker snel, de volgende dag de volgende druk. Vrijdag is het ‘mama-dag’, dus pas aan de slag wanneer ze gaat slapen. Dan heb ik sowieso 1,5 uur, als back-up mijn buurvrouw die wel even wilde oppassen. Elsa was wakker en ik nog net niet klaar. Kinderstoel, eten/koekje, fruitknijp en krijt mee. Ze was onder de indruk van de pers (15 min.)daarna kwam het koekje, fruit, en kleuren. Voor ik wist was ik klaar, nog nooit gedacht dat ik toch ontspannen kon drukken samen met mijn dochter! –niet dat we dat nu standaard gaan doen- Ouders gebeld, aangezien het vrijdag eind van de middag was, zaterdag versturen…hmmm postnl. Dinsdag misschien pas bij de ouders? De kersverse vader kwam vrijdagavond de kaartjes zelf ophalen. Leuk om dan te zien met je wie je steeds contact hebt.  De kaartjes vielen in smaak, de vraag hoe werkt  het nu precies? Het e.e.a. uitgelegd hoe de techniek precies werkt, tijdens het drukken heb ik een aantal foto’s gemaakt. Uitgelegd met de foto’s en platen hoe de techniek letterpress werkt, dit maakt het een stuk makkelijker. Je vind iets mooi maar wat vind je mooi? Beeldvorming is dan het middel om iets uit te leggen. Ik ben als ontwerper weer helemaal trots dat er een meisje is met een heel mooi ­geboortekaartje, welkom Stella!­ 

LoveLetterpress_drukproces_geboortekaartje_Stella

Terug naar boven