Trouwkaart in letterpress voor New York!

trouwkaart_letterpress_NewYork_A&J_Roze_Rood_detailNew York, New York, ta…da..dadaadadaa…Na de save the date, was nu de trouwkaart aan de beurt.  De stijl van de save the date, komt terug in de trouwkaart. Het idee zat al in mijn hoofd voordat ik begon met de save the date, maar nu moest het ontwerp er nog komen.  Als je aan New York denkt dan denk ik meteen aan de skyline van New York – er zelf nog nooit geweest, staat op het verlanglijstje -. Om de skyline een extra accent te geven, speelt het papier formaat ook een rol.  Een langwerpig  formaat van 8 x 21 centimeter. In mijn hoofd had ik een bepaald idee hoe de skyline van New York eruit moest zien, met een aantal hoogte punten zoals het vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en Empire state building. Het bruidspaar vertelde dat ze in Central Park trouwen. Dit wilde ik terug laten komen, de skyline moet overlopen naar ‘Central Park.’  Met een mooi detail, een zoenend bruidspaar!

De typografie heeft een hoog en smal karakter, de sfeer van de gebouwen van New York.
Voor de hand liggend is de tekst op de trouwkaart in het Engels, anno 2014 begrijpen de meeste gasten wat er op de kaart staat. Typerend voor Amerika is de straatnamen., wat natuurlijk zijn charme heeft. Als ontwerper is het even puzzelen hoe gaan we met de typografie om en kom je erachter hoe vertaal je iets naar een andere taal als je Nederlands gewent bent.  ‘Wedding at…’ en ‘Diner at ….’ waren er zo, maar hoe vertaal je iets als: ‘Na de ceremonie gaan we proosten’. Gekeken wat voor tekst ze in Amerika gebruiken, maar daar kreeg ik geen inspiratie van voor: kort en krachtig. Bruid ingeschakeld of zij een pakkende tekst hadden. Ineens kwam ik op het woord ‘toast’ maar dan… Moest ineens denken aan het reality programma  ‘Newlyweds’. Tadaa daar is de tekst en als je die hebt, ja dan klinkt het ineens heel logisch.

De kleuren zijn net weer rood en roze, alleen wilde ik deze keer een diepte erin krijgen door het kleur gebruik.  Heerlijk als je deze vrijheid krijgt van het bruidspaar. Maar net zo spannend of het dan ook werkelijkheid word als je aan het drukken ben. Je houd rekening mee welke kleur je als eerste drukt en wat er gebeurt als je kleuren over elkaar drukt. Spannend als dan de eerste kaart van de pers komt met de twee kleuren en JA het is precies zoals ik gedacht!

Een klein kijkje in de keuken, ik neem jullie mee hoe ziet het elke drukkleur eruit en wat zijn nu polymeerplaten?

Overzicht A&J (pin)-RGB

trouwkaart_letterpress_NewYork_A&J_Roze_Rood_pakketkopietrouwkaart_letterpress_NewYork_A&J_Roze_Rood_platen

Terug naar boven