Trouwkaart letterpress Amsterdam- Westerliefde

trouwkaart_amsterdam_westerliefde_letterpress_M&E_overzicht_loveletterpress

Vandaag trouwen Menno en Esther op de prachtige locatie Westerliefde in Amsterdam! Wat boft het bruidspaar met het weer, heerlijk lijkt me zo. Ja, de trouwkaart is geïnspireerd van de trouwkaart New York.

Menno en Esther zijn bij mij langs geweest thuis, ze hadden een idee met silhouetten op kraft papier. Ik heb wat proefjes gemaakt op kraft papier. Toen ze langs zijn geweest, lagen er allemaal letterpress kaarten op tafel, verschillende papiersoorten en diktes. De magie van letterpress moet je voelen, digitaal vind ik lastig mooi weer te geven. Als je een kaartje in je handen hebt, weet je wat je kan verwachten.

We hebben het nog over kraft papier gehad en dat letterpress een minder geschikte techniek is om wit op kraft papier te drukken. Zeefdrukken is bijvoorbeeld een betere manier, maar het bruidspaar was erg gecharmeerd van de trouwkaart New York. De vraag kwam al snel: ‘Kan je dit ook ontwerpen met Amsterdam?’ Ja, leuk! De opzet kon eigenlijk hetzelfde blijven, een skyline wat overloopt naar een wat landelijker gedeelte. De Westerliefde is een prachtige locatie! Besproken hoe we de verhoudingen gaan doen, omdat er dag, ceremonie/receptie en feestgasten zijn.  Dan zit je al op 3 drukgangen, ze wilde graag 2 kleuren in de trouwkaart.  4 drukgangen totaal en de dag ervoor een ‘pre-bruiloft’ diner voor een select aantal gasten.  Dit hebben we terug laten komen in een prachtige label.
Het idee van de silhouetten komt terug in een persoonlijke stempel,  waarmee je de enveloppen helemaal feestelijk kan maken. En de stempel kan je nog voor andere items gebruiken bij de bruiloft. De ceremoniemeesters stuurde nog een mail om te vragen of ik document had van de silhouetten. Ze wilde het bruidspaar verassen dat dit op de menukaarten van de cateraar staat. Stiekem benieuwd hoe dit is geworden…
Het resultaat vind ik zelf weer prachtig geworden! Nu wachten tot er een bruidspaar komt die in Utrecht trouwt ;-).

Liefs Lindsey

 

trouwkaart_letterpress_amsterdam_M&E_RSVP-label_loveletterpresstrouwkaart_letterpress_amsterdam_westerliefde_M&E_grachten_loveletterpresskopietrouwkaart_letterpress_amsterdam_westerliefde_M&E_detail_herenhuizen_loveletterpress_1trouwkaart_letterpress_amsterdam_westerliefde_M&E_detail_tekst_loveletterpresstrouwkaart_letterpress_amsterdam_M&E_ingepakt_loveletterpresstrouwkaart_amsterdam_westerliefde_letterpress_M&E_overzicht_loveletterpress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven